Pri likvidácii akumulátora myslite na životné prostredie!

Posted on December 10th, 2012 in Články by admin

Prístroje, ktoré používame v bežnom živote, niekedy prídu ku koncu svojej životnosti, pričom následne ich musíme aj patrične zlikvidovať. Jedná sa o prirodzený proces, nakoľko žiadna súčiastka či prístroj nefunguje večne a bez akýchkoľvek porúch. Naše automobily zahŕňajú veľké množstvo súčiastok, pričom bez niektorých by tieto vozidlá ani len nemohli fungovať. Medzi takéto súčiastky patria aj batérie a akumulátory, pričom aj ich životnosť nie je nekonečná a po určitom čase je nutné ich vymeniť.

Ako však správne zlikvidovať nepoužiteľný akumulátor? V prvom rade by ste si určite pri tejto činnosti mali spomenúť na súčasný nelichotivý stav životného prostredia, ktoré nie je práve v ideálnom stave a vlády štátov sveta i viacero organizácii sa snažia priniesť do verejnosti osvetu o týchto problémoch a zároveň sa snažia o to, aby ľudia mysleli na svoju ekologickú zodpovednosť. Určite by ste nemali vyhadzovať nepoužiteľný akumulátor do kontajnera, nakoľko tieto akumulátory obsahujú olovo a kyseliny, takže existuje aj riziko Vášho úrazu pri prenose tohto akumulátora. Rovnako aj negatívny vplyv kyseliny a olova na životné prostredie je nezanedbateľný.

Niektoré spoločnosti, ktoré tieto akumulátory predávajú, ponúkajú aj následnú bezplatnú likvidáciu tohto akumulátora po vypršaní doby jeho použiteľnosti.

www.batimex.sk

Post a comment